Van Afgestudeerde dierenarts tot Young Graduate: Elisabeth Debusschere

Mijn naam is Elisabeth en ik ben in 2019 als dierenarts afgestudeerd aan de Universiteit Gent.

 

Je hebt deelgenomen aan onze eerste editie van de Young Graduate Course. Hoe ben je hierbij terecht gekomen?

In mijn laatste jaar aan de universiteit kwam Evidensia meer ter sprake en kregen we voor de eerste keer uitleg over de Young Graduate Course. Dit leek mij een zeer interessante opleiding omdat je als net afgestudeerde dierenarts nog heel veel moet leren.

 

Waarom heb je uiteindelijk voor de kliniek Sanimalia gekozen?

Sinds mijn 2e bachelor hielp ik geregeld mee in dierenkliniek Sanimalia, waardoor ik naast de theoretische vakken van mijn studies ook al kon proeven van de praktijk. In mijn laatste jaar heb ik hier ook mijn afstudeerstage gelopen en na het afstuderen ben ik er dadelijk aan het werk gegaan. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat ik al had opgemerkt dat je er echt als team werkt. Je kan altijd bij iemand terecht voor vragen of hulp en er wordt goed rekening gehouden met de balans tussen werk en privéleven.

 

Wat zou je een vriend(in) vertellen die een Young Graduate Course overweegt?

Een groot pluspunt aan deze opleiding is de variatie aan onderwerpen, zo ga je jezelf niet meteen blind staren op een bepaalde tak die je meer interesseert, maar kan je kennis opdoen van meerdere takken.

Bij de Young Graduate Course krijg je niet enkel leerstof en praktische oefeningen voorgeschoteld, maar wordt er ook belang gehecht aan connecties maken, mensen leren kennen,... Het volledige traject volg je samen met steeds dezelfde personen, enkelen ken je al van je afstudeerjaar, maar je leert zo veel meer mensen kennen die in dezelfde situatie zitten.

In het algemeen vind ik dat deze bijscholingen zeer goed georganiseerd worden en er wordt ook moeite gestoken in leuke activiteiten na de lessen. Bij deze een dikke duim voor de hele organisatie!

Van Afgestudeerde dierenarts tot Young Graduate: Sophie Matthys

Maak kennis met Sophie Matthys, dierenarts bij Clos Fleuri en deelneemster van de Young Graduate Course.

 

Wat waren jouw ervaringen en verwachtingen?
Ik ben bij de Young Graduate Course terecht gekomen via de praktijk waarvoor ik begon te werken net na mijn afstuderen deze zomer. Daarvoor had ik wel reeds van Evidensia gehoord en hier ook een infoavond over bijgewoond in de Peerdestal.

Waarom heb je uiteindelijk voor de kliniek Clos Fleuri gekozen?

Ik koos voor Clos Fleuri omdat ik zelf ook klant ben bij hen. Vroeger gingen we bij een andere dierenarts, maar in een wachtweekend werden ver doorverwezen naar Clos Fleuri en aangezien wij zo tevreden waren zijn wij sindsdien blijven teruggaan. Ik heb er ook stage gevolgd en vond iedereen in het team zeer leuk.

 

Wat zou je een vriend(in) vertellen die een Young Graduate Course overweegt?
Ik zou de Young Graduate Course zeker aanraden. Ik vind het een goede ondersteuning in het begin van je carrière: iets waar je op kan terugvallen en waarin je veel basisvaardigheden onder de knie krijgt.

 

Zijn je verwachtingen door je praktijkervaring(en) veranderd?

Ik had geen hoge verwachtingen toen ik begon, ik liet het eerder op me afkomen. De studie heb ik als heel zwaar ervaren en ik was dan ook heel opgelucht toen ik eindelijk mezelf kon ontplooien in de praktijk. De exponentiële groei die je meemaakt in kennis en in ervaring is heel leuk. Beetje bij beetje leer je ook je eigen interesses kennen.

Wat is je guilty pleasure?
Mijn guilty pleasure is binnen de 5 minuten na thuiskomst van het werk chips of chocolade naar binnen spelen. 

Wat wilde je worden toen je opgroeide?
Het klinkt misschien cliché, maar als kind wou ik ook al dierenarts worden. Ik speelde met mijn opa dierenarts. Hij bracht een knuffelhond mee en ik moest die dan verzorgen. Ik stak de hond onder een wasmand die ik ondersteboven plaatste en dat was dan zijn hokje.

Wat zijn interesses/hobby’s buiten de diergeneeskunde?
Buiten diergeneeskunde ben ik in het algemeen graag bezig met dieren. Daarnaast wandel ik graag en ga ik wekelijks squashen.
 

Evidensia Belgium